Open source, nosql, sql, alle

SQL vil tabe tærræn til NoSQL og Open Source de næste 4 år

Kilde 17-02-17 ~Et minuts læsning · 209 ord

I en it-verden i konstant forandring har markedet for relations-databaser været et af de mest konstante de seneste 2 årtier. Men nu kommer forandringens vinde også til at blæse over de relationelle databaser, og det vil blandt andet ramme Oracle, fremgår det af en analyse fra Samadhi Partners Equity Research.

Årsagen er ifølge firmaet, at mange kunder vil skifte til cloud-baserede tjenester. Desuden vil væksten inden for sociale medier og ustrukturerede data skabe mindre behov for SQL og større behov for NoSQL-løsninger, der i dag fås som open source-løsninger i velfungerende udgaver.

Skiftet vil endda ske med en fart, som kommer til at overraske mange, spår analysefirmaet.

Markedet for kommercielle database-løsninger udgør i dag USD 26,6 mia. på verdensplan, men det vil falde med 20-30 pct. de næste 4 år, spår firmaet.

Oracle henter 36 pct. af sin omsætning på det kommercielle database-marked, hvor det tilsvarende tal for IBM og Microsoft er under 5 pct. Derfor vil ændringerne gå hårdere ud over netop Oracle end de to andre database-leverandører, spås det.

Samadhi Research forventer dog ikke, at SQL databaserne står med det ene ben i graven. Men de vil stille og riligt blive skubbet ud på et sidespor, sådan som det er sket med mainframes, fremgår det af artiklen.