javascript, react, wordpress

Advarer opstartsfirmaer mod at bruge React

Kilde 29-08-17 ~Et minuts læsning · 193 ord

Iværksætter-firmaer bør holde sig fra at bruge frontend frameworket React. Sådan lyder i hvert fald anbefalingen fra Raúl Kripalani, som reaktion på, at Apache Software Foundation for en måned siden tog afstand fra BSD-3 + Patents, som har været React´s open source stempel siden oktober 2014.

Stridspunktet er den patent-klausul, som er tilknyttet BSD-3 licensen. Den betyder kort fortalt, at du mister retten til at bruge React kvit-og-frit, hvis du anlægger en patentsag mod Facebook, som står bag React.

Alene BSD-3 delen er meget sjældent anvendt, og kombineret med patent-klausulen er følgerne både voldsomme og vidtrækkende, anfører Ifølge Raúl Kripalani. Ifølge ham kan du også blive ramt af patent-klausulen, selv om en evt. strid med Facebook slet ikke handler om et websted, hvor du benytter React. Det er mildt sagt kritisabelt mener han:

If you use React, you cannot go against Facebook for any patent they hold. Full period.

Facebook, is that what you think Open Source is about?

Bandlysningen af React´s open source licens har skabt voldsom debat på nettet. Det kan blandt andet ses på Hacker News, lige som sagen har sået tvivl om den fremtidige brug af React hos WordPress.