vue, react, angular, github, stackoverflow, google trends

Vue overhaler Angular mht. stjerner på GitHub

Kilde 11-06-17 ~2 minutters læsning · 353 ord

Angular, som var det første helt store javascript frontend framework, er nu blevet passeret af opkomlingen Vue.js. I hvert fald med hensyn til antal stjerner på GitHub.

Passagen skete her i weekenden, og siden har Vue.js ikke set sig tilbage. Vue.js, der også går under betegnelsen VueJS og vue.js, har i skrivende stund 56.400 stjerner mod 56.100 til Angular.js.

Angular.js er navnet på den oprindelige version af Angular. Siden har Google, som står bag, udgivet både Angular 2 og Angular 4, og nu hedder alle nyere versioner end den oprindelige blot Angular. Dette bibliotek har dog ikke været i stand til at forsvare forgængerens position i stjerne-kapløbet. Den aktuelle version af Angular ligger under 25.000 stjerner - og har aldrig været i nærheden af Vue på den front.

Stjerne-stjernen blandt de tre helt store js-frameworks er dog fortsat Facebooks React, som ligger over 68.000. Vue oplevede dog den største fremgang i antal stjerner på GitHub blandt samtlige js-frameworks på Github i 2016. Denne kurs er fortsat i 2017, og bliver den ved, kan React ende med at ryge ned af tronen.

GitHub stjerner til de tre store js-frontend frameworks

Andenplads målt på Google-søgninger

Mens stjernerne på GitHub viser noget om popularitet, så fortæller Google Trends noget om interesse. Målt på dette er den ubestridte konge Angular, som dog viser en faldende tendens. Andenpladsen går her igen til Vue, som netop har passeret React i antal søgninger på verdensplan.

Google-søgninger på Angular, React og Vue

React og Angular fortsat mest brugt

Trods nye tendenser i popularitet og Google-søgninger viser tallene dog, at det stadig de to gamle js-frameworks, Angular og React, der bliver mest brugt.

React er helt suveræn, når det gælder downloads af program-pakker via NPM. Her kommer Angular ind på andenpladsen, mens Vue nærmer sig.

NPM downloads af Angular, React og Vue

Et lignende billede tegner sig, hvis man ser på antallet af spørgsmål på StackOverflow. Her kører Angular med klatten. Antallet af spørgsmål om Angular 1 er dog faldet med cirka 13 det seneste halvandet år. Men den nye Angular mere end opvejer dette, og er netop nu ved at overtage førertrøjen.

React tegner sig for næstflest StackOverflow-spørgsmål blandt de tre, mens Vue - trods en stigende tendens - ligger klart sidst.

Spørgsmål om Angular, React og Vue på StackOverflow