windows, linux, macos, node, npm, yarn, react

25 pct. forøgelse af hastighed med version 8

Kilde 12-06-17 ~Et minuts læsning · 200 ord

Node.js 8 er netop blevet frigivet, og der venter en tur med ekstra fart for dem, der opgraderer fra version 6.

Artikelskribent David Gilbertson havde ikke forventet mere end nogle få procents forbedring, men han blev glædelig overrasket, da han testede. Han kommer frem til, at den nye server-version renderer 25 pct. hurtigere, og installationen af pakker via Node Package Manager, NPM, sker 13 hurtigere end tidligere.

Testen af rendering på serveren foregik via et setup med React på en Mac laptop. Her skulle node.js 6 bruge 104 ms, mens node.js kun behøvede 80 ms. Det svarer til 23 pct. mere fart. I dev mode steg hastigheden med 31 pct.

Skribenten skyder på, at den ekstra fart i node.js 8 kommer af, at den underliggende Googles V8 motor er opgraderet til version 5.8.

Forfatterens test af download og installation med NPM foregik på en Windows-maskine. Den nye node.js bruger NPM 5 i stedet for NPM 3, og det slog tydeligt igennem. NPM 3 leverede en download-hastighed på 23 Mbps, mens den nye version kom op på 34 Mbps.

Der blev også testet med Yarn. Gennemgående var tendensen, at det er blevet 13 hurtigere at installere program-pakker med den nye node.js.