Ruby, GoLang, Javascript, Markdown, Jekyll, Hugo

Hugo er 23 til 63 gange hurtigere end Jekyll

Kilde 10-02-18 ~2 minutters læsning · 275 ord

Hugo og Jekyll er de to førende statiske side generatorer i Verden. Begge har deres skare af brugere, udviklere og støtter. Men ingen kan længere være uenige om, at Go-baserede Hugo er den klart hurtigste af de to. Faktisk er den mellem 23 og 63 gange hurtigere end konkurrenten, som bygger på Ruby-platformen.

Den store niveau-forskel fremgår af en test, som er lavet af Forestry. Firmaet tilbyder webadgang til at generere websider med begge systemer, og det borger vel for, at undersøgelsen er upartisk.

Forestry er i hvert fald gået grundigt til værks. Der er taget tid på, hvor længe de to generatorer er om at producere et websted ud fra henholdsvis 10, 100, 1000 og 10.000 sider. Samtidig har de to kombattanter fået lov først at generere sider med forholdsvist lidt indhold - for derefter at køre en gang til på baggrund af sider med mere indhold og flere metadata.

Jo flere dokumenter desto større forskel

«Hugo wins hands down», som Forestry´s medarbejder udtrykker det i artiklen. Desuden viser testen, at Hugo´s overlegenhed bliver mere og mere udtalt, desto flere markdown-dokumenter der skal omdannes til websider, sådan som de begge gør.

Selv rigtig store websteder er nemlig ikke nogen rigtig udfordring for Hugo.

Folkene på Smashing Magazine beretter således, at de kan generere deres 7.500 sider store websted på 13 sekunder med Hugo.

Software arkitekt Darin Pope har endda prøvet at pine Hugo til det yderste ved at sætte den til at lave et websted med 600.000 dokumenter. Det tog mindre end 5 minutter. Eller ca. 50 pct. mere, end Jekyll skulle bruge til at arbejde sig igennem 10.000 dokumenter, fremgår det af artiklen.