ruby, golang, javascript, python, node, markdown, umbraco, ghost, jekyll, hugo, hexo, pelican

Hugo er nu den mest anvendte statiske side generator

Kilde 29-08-17 ~2 minutters læsning · 225 ord

Hugo har overtaget titlen som den klart mest udbredte statiske side generator i Verden. 0,026 pct. af klodens websteder bruger nu værktøjet ifølge W3Techs, og dermed er Hugo blevet lige så udbredt som f.eks. CMS-systemerne Umbraco og Ghost.

Udbredelse af Hugo på verdensplan

Kongen af statiske websider har ellers i en årrække været det Ruby-baserede system Jekyll. Men den bliver d.d. kun brugt af halvt så mange websteder - 0,013 pct.

Antal websteder med Jekyll på verdensplan

Jekyll har i de senere måneder haft en nogenlunde konstant udbredelse, mens Hugo i løbet af det seneste år har bredt sig fra nærmest 0.

Jekyll er dog stadig kongen, når det gælder stjerner på GitHub. Knap 31.000 af slagsen er det foreløbig blevet til. Her ligger Hugo på andenpladsen med godt 19.000 stjerner, men også på stjernefronten har Hugo i en lang periode haft større vækst end Jekyll.

Brugerne af Hugo spænder fra cloud-services som Netlify, Datadog og Sia til it-leverandører som Socialcops og Tidyverse til et hav af personlige websteder og blogs.

På tredjepladsen følger Hexo, som bygger på Node.js, og dette gælder i øvrigt både mht. anvendelse og GitHub-stjerner. Den har genereret 0,0075 pct. af verdens websteder - eller halvt så mange som Jekyll.

Brugen af Hexo

Fjerdeflest statiske websteder er ifølge opgørelsen genereret med Pelican, som er skrevet i Python. Den står bag 0,003 pct. af verdens hjemmesider, hvilket igen er halvdelen af dem, som bygger på Hexo.

Brugen af Hexo