måned 2017 02 (21)

1589 udvalgsreferater og tilhørende knap 45.000 pdf-bilag er blevet flyttet fra Lotus Notes til statiske html-sider på Viborg Kommunes websted. Undervejs i processen er den formaterede tekst (rich text) inkl. tabeller i Notes blevet omformet til mere strømlinet html ved hjælp af den statiske side generator Hugo.

Overordnet gennemgang af, hvordan du trækker dokumenter med både ren og formateret tekst ud af Lotus Notes, lagrer dem som markdown - og til sidst bruger udtrækket som basis for at generere et websted med Hugo

React er det klart mest brugte javascript frontend framework på verdensplan. Vue vurderes til at være nummer 2, mens Angular 2 kommer ind på tredjepladsen. Desuden ligger React i top 3, når det gælder interessen hos de udviklere, der ikke har bestemt sig endnu.

Trods modstand er open source software ved at vinde indpas i hos virksomheder, organisationer og myndigheder. Det glæder skribenten, som mener, at open source har nået den kvalitet og modenhed, som kræves på det professionelle marked

Her finder du en række informationer om udbredelsen af TypeScript, og om hvilke biblioteker der bruger programmeringssproget. Desuden er der links til videoer med danskeren Anders Hejlsberg, der står i spidsen for udviklingen af TypeScript.

Overordnet gennemgang af, hvordan du trækker dokumenter med både ren og formateret tekst ud af Lotus Notes, lagrer dem som markdown - og til sidst bruger udtrækket som basis for at generere et websted med Hugo

Javascript-versionen ES6 bliver brugt af tre gange så mange udviklere som TypeScript. Samtidig siger kun 2 pct. nej tak til ES6, mens 34 pct. afviser TypeScript.

Antallet af downloadede pakker fra node.js.org blev næsten fordoblet i 2016 i forhold til året før. Det samme hop i forhold til 2015 tog tilvæksten af bidragydere til community'et omkring den javascript baserede server

En JAM stak er billigere og lettere at opbygge og vedligeholde end en LAMP stak. Det er er ifølge CEO Philippe Bodart baggrunden for, at software-firmaet WebriQ har valgt at skifte fra LAMP til JAM ved lanceringen af fjerde generation af sit Web CMS.

Vue.js fik flere nye tilhængere end både React og Angular på GitHub i 2016. 26.400 nye stars fik frontend frameworket, og dermed blev det årets js-sprinter.

Det kræver mange scripts og megen opfindsomhed at konvertere sin blog fra ASP.NET til Node.js og så igen til den statiske side generator Hexo. Til gengæld bliver det meget lettere at håndtere bloggen.

JLKM leverer udvikling af websteder ved hjælp af frontend bilblioteker, static site generators, open source CMS systemer og med lagring i markdown eller NoSQL.

Jan Larsen tilbyder udvikling af websteder ved hjælp af frontend biblioteket Vue.js og de statiske side generatorer Hugo og Hexo samt CMS´et Keystone. Desuden laver JLKM udtræk af data til lagring i markdown eller MongoDB med efterfølgende præsentation af data via generatorerne, CMS´et eller VueJS.

Med 15 år på bagen fremstår traditionelle database-baserede websteder mere polerede en de nye, jamstack-baserede static site generators, som i stedet er hurtigere, mere pålidelige og mere sikre.

Det var længe planen, at version 1.0 af CMS-systemet PencilBlue skulle have tilføjet en admin sektion i Angular 2. Men folkene bag PencilBlue er kommet frem til, at koblingen mellem Angular 2 og TypeScript gør det unødigt komplekst at udvikle i Angular 2. Derfor har folkene nu valgt at satse på React.

SQL-databaser vil i de kommende år blive kørt ud på et sidespor, sådan som det tidligere er sket med mainframes. Deres rolle vil gradvist blive overtaget af Open Source-løsninger inden for NoSQL, forudser Samadhi Research i en analyse.

Ifølge en ny bulgarsk lov skal al ny software til det offentlige for fremtiden stilles til fri rådighed som open source. Samtidig skal alt udviklingsarbejdet foregå i et repository, som styres af en nyoprettet myndighed i landet.

Det russiske parlament skal tage stilling til et forslag om at indføre open source i det offentlige, sådan som Indien, Brasilien og Argentina allerede har gjort. Russerne forventer at forslaget vil kunne skære 80 pct. af udgifterne til software.