måned 2017 06 (4)

I den forgangne uge blev Vue.js for første gang nogensinde hentet hjem flere gange end Angular 1 hos verdens web-udviklere. Samtidig har js-biblioteket længe været det næstmest populære på verdensplan målt i stjerner på GitHub. Er tiden moden til at starte en erfaringsudveksling om Vue i Danmark?

I den forgangne uge blev frontend-biblioteket Vue.js for første gang nogensinde hentet hjem flere gange end Angular 1 hos verdens web-udviklere. Dermed har populariteten på GitHub, hvor Vue passerede konkurrenten i sommer, nu slået igennem til den faktiske brug af de to kode-biblioteker. Den nye version af Angular og kongen af js-bibliotekerne, React, bliver dog fortsat downloaded betydeligt oftere end Vue.

Artikelskribenten kommer frem til, at den nye version 8 af node.js renderer 25 pct. hurtigere end version 6. Desuden , og installationen af pakker via NPM sker 1/3 hurtigere end tidligere. Desuden er det blevet 1/3 hurtigere at installere program-pakker med NPM.

VueJS oplever er netop nu genstand for en kraftigt stigende popularitet, hvor den har overhalet Angular, og søge-interesse, hvor den har overhalet React. Statistikkerne taler også om stigende brug af Vue, men på denne front er Angular og React fortsat de dominerende spillere på verdensplan.